Tillbakablick på 2019

12 mars, 2020

Så har ännu ett år passerat och summeringen av året 2019 står nu klar. Vi kan helt klart konstatera att när vi blickar tillbaka på det gångna året så har det hänt mer saker än vad man tror. Det har varit ett händelserikt år fyllt av såväl stora som små projekt. 2019 blev exempelvis det året då vi bland annat genomförde lossning och intag av fleroperationsmaskiner hos Volvo Powertrain. I samband med att vi blickar tillbaka över det gångna året så summerar vi även här några väsentliga händelser och investeringar som vi tycker är värda att lyfta fram. Sammanfattningsvis kan vi ändå säga att det helt klart har varit ett bra och utvecklande år för Truck och krantjänst.

På uppdrag hos Volvo

Året har inneburit många nya stora projekt, bland annat fick vi i uppdrag att under tre veckors tid hjälpa Volvo Powertrain att ta emot fyra stycken fleroperationsmaskiner, som alla vägde 32 ton styck. Vi kunde med hjälp av mobilkran och truckar lossa godset och transportera det vidare in i lokalen för placering. Volvo är en av våra kunder som vi haft ett gott samarbete med i många år. 

MastIT i behov av att resa en 60 meter hög telefonmast

2019 var året då vi på Truck & Krantjänst fick i uppdrag av MastIT AB att resa en 60 meter hög telefonmast i ett trångt skogsområde i Axevalla. För att arbetet skulle vara möjligt att genomföra fick två stycken mobilkranar samspela med varandra. I och med att arbetet kräver en lång spännvidd samt att masten vägde 9 ton, var vi tvungna att hålla i toppen med hjälp av en stor kran, samtidigt som vi följde med i botten med en mindre kran. En utmaning då det verkligen gäller att hålla en bra kommunikation mellan kranmaskinisten och montörerna, vilket våra medarbetare klarade av och löste mycket bra. 

Nordic Railway Company – invigning av Heneporten i Skövde

Under året har vi även i uppdrag av Nordic Railway Company varit med på lanseringen av Heneporten i Skövde och lyft på plats de L-stöd på 20 ton som skulle monteras ut i kanterna. Arbetet skedde under en begränsad tid då hela stambanan var avstängd under arbetets gång. Detta ställde höga krav på planering och förarbete tillsammans med kunden, vilket också la grunden till ett mycket lyckat genomförande utan komplikationer. 

Ta emot, lossa samt placera en återvinningsanordning

Vi fick även under 2019 i uppdrag att ta emot, lossa samt placera en återvinningsanordning på 35 ton. Med hjälp av våra lyftbockar ENERPAC SL 125 med fyra stycken torn kunde vi lossa den stora anordningen från trailern direkt inne i lokalen. Eftersom anordningen är väldigt tung och skrymmande så var våra lyftbockar en utmärkt lösning för att klara av jobbet. När vi väl hängt i anordningen så kunde vi med hjälp av tornen förflytta den horisontellt och vertikalt för att få den på rätt plats. 

Nya investeringar

Under året har vi även investerat i nya maskiner till våra anläggningar, något som underlättat vårt arbete mycket. Vi började det första kvartalet med att i mars göra ett inköp av en Volkswagen PICK UP 2.5 TD1. Under vintern investerade vi även i en ny lastväxlare Tridem, samt en ny kranbil på 65tonmeter. Dessutom har vi även under året anslutit oss till fjärrvärme

Vi blickar nu framåt och ser fram mot ett än mer händelserikt och produktivt år 2020 tillsammans med våra kompetenta medarbetare. För att hänga med i vårt dagliga arbete, glöm inte att följa oss på sociala medier!

  

Peter Johansson

VD på Truck & Krantjänst

 

<

>