Ny lyftkran effektiviserar arbetet inne i städerna!

26 januari, 2021

Mycket händer just nu hos oss på Truck & Krantjänst i Skövde. Maskinparken på anläggningen utökas och det nya tillskottet är en 44 ton tung lyftkran som är det perfekta komplementet vid sidan av mobilkranarna. Kranen är något alldeles extra och har två huvuduppgifter – nämligen att lyfta och sänka material som behöver långt in eller vid de tillfällen då du har byggnader på höjden precis framför dig. Den nya kranen, av modell Liebherr MK88-4.1, har en lyftkapacitet på upp till 2,2 ton och en arbetsradie på 45 meter i 360 graders vinkel. Kranen är utrustad med en 30 meters högt torn och en 45 meter lång rörlig jibb. Kranen har i horisontellt jibbläge 30m krokhöjd men med möjlighet att vinkla 45° för en maximal krokhöjd på 59m.

Kvalitérna gör den lämpad för en mängd olika typer av jobb, som exempelvis när byggmaterial behöver långt in på en byggnad. Den nya lyftkranen är nu i drift med hela Västra Götaland som arbetsområde och bakom spakarna sitter kranföraren Karl, som sedan tidigare arbetar med våra andra lyftkranar.

Lyftkran underlättar arbetet i begränsade utrymmen

Karl började som kranförare på Truck & Krantjänst 2017 och har nu valts ut för att tygla den nya lyftkranen. Karl sitter bakom spakarna eftersom han är både snabblärd och trygg i sin yrkesroll, men framförallt för att han har en fantastisk känsla för att köra maskin. Karl beskriver att den nya lyftkranen framförallt kommer underlätta arbetet där utrymmen är begränsade, exempelvis i ett tätbebyggt område, detta tack vare sina något kortare stödben. Vi kommer dessutom enklare kunna utföra arbeten där man behöver komma längre in på taken. Med den nya 44 tons tunga lyftkranen kommer vi nämligen hela 45 meter in på byggnaderna, något som tidigare krävde motvikter och en extra jibb som förlänger armen på mobilkranen. Vilket i sin tur också brukade innebära att flera lastbilar och mer personal behövdes på plats. 

Med den nya lyftkranen klarar vi nu med enkelhet av att ta oss in på platser som i många fall kan uppfattas besvärliga. Men förutom lyftkranens förbättrade egenskaper kan vi nu också erbjuda våra kunder en än mer optimerad kranlösning med bättre köregenskaper. Under 2020 har vi sett ett ökat behov på denna typen av lyft, som vi nu kan möta upp på ett än bättre sätt.

Det självklara valet inom tunga lyft och transport!

Den nya lyftkranen anlände till anläggningen den andra veckan i november, och har sedan dess använts i stort sett varje dag. Investeringen i maskinparken är en del av vår långsiktiga modernisering där vi över tid kommer öka kapaciteten och utvecklingen. Med den nya lyftkranen förväntas vi kunna ta oss an de mesta projekten, allt från byggnationer på höga höjder till lösningar där man behöver komma långt in på byggnader. Med yrkeskunnigt och erfaren personal ihop med en modern maskinpark utför vi alla typer av arbeten inom lyft, maskinflytt och transport. Vi är helt enkelt det självklara valet när något ska lyftas, flyttas eller transporteras!

För bokning och förfrågningar, kontakta oss:

Telefon:                0500 – 43 60 60

E-mail:                  info@truckokrantjanst.se

Martin Andersson

Truck & Krantjänst AB

<

>