Tjänster

Mobilkranar

För att utföra olika sorters lyftuppdrag tillhandahåller vi mobilkranar med lyftkapacitet upp till 200 ton. Vi har en modern maskinpark och våra certifierade kranförare har lång erfarenhet inom yrket. Alla våra mobilkranar och utrustning är alltid noggrant kontrollerad och besiktigad enligt rådande föreskrifter. Under maskiner och mobilkranar finns detaljerad och teknisk information om våra maskiner.

Mobila Tornkranar

Mobil tornkran är både snabb och smidig, den är kompakt i sin storlek och har en stor räckvidd. Denna kran passar perfekt till lyft i tätbebyggt och lyft in över stora tak. Räckvidden är ut till 45 meter och kapaciteten ute på spets är 2200 kg. Föraren kan köra kranen från hytten med god sikt eller med radiostyrning. Vid uppställt läge kran kranen köras på elektricitet.

Kranbilar

Kranbilen passar bra då transport i kombinationen med ett mindre lyft ska utföras. Våra kranbilar har lyftkapacitet upp till 66 tonmeter. De är utrustade med jibbar, hydrauliska båtstöttor och flaken är både breddnings och förlängningsbara.

Tunggodshantering / Maskinflytt

AB Truck & Krantjänst har många års erfarenhet av tunghantering, allt från enstaka objekt till mycket tunga och komplicerade flyttningar. Med vår väl anpassade maskinpark och verktyg utför vi alla typer av industri- och maskinflyttningar. Vi har bland annat skridskor, luftkuddar, domkrafter och lyftbockar upp till 125 ton.

Transporter / Specialtransporter

Långt, högt, brett eller tungt? – Ingen fara, vi hjälper er! Vi har Utrustning och kunnandet för att ta oss an alla typer av specialtransporter. Vi tar helhetsansvar och hjälper er gärna genom hela kedjan när det gäller transport och hantering. Kontakta oss så hjälper vi er att lösa era logistiska behov.

Teleskoplastare

Teleskoplastare är en typ av anläggningsmaskin och materialhanteringsmaskin som är utrustad med en teleskopisk bom som ger maskinen lång räckvidd både horisontellt och på höjden.

Vi har en stor mängd olika slags redskap, som pallgafflar, förlängningsgafflar, kranarm, vinsch, personkorg, materialkorg som gör att maskinen kan användas mycket flexibelt.

En teleskoplastare kan till exempel lasta och lossa gods, lyfta upp och ner gods, fungera som en skylift, helt beroende på vilka redskap som monteras på redskapsfästet.

Minikranar

Minikranar är lämplig för lyftproblem överallt med trånga passager, begränsat utrymme eller med dåliga markförhållanden både på byggen och inom industrin. Kranen går att köra med antingen eldrift eller dieseldrift och är lämpliga för arbete både inomhus och utomhus.

Lastmaskiner

Lastmaskiner används främst vid lastning och lossning av material. Till våra lastmaskiner har vi olika tillbehör: gafflar, förlängningsgafflar, lyftarm, skopor och snö-blad som gör att de även lämpar sig till andra uppdrag.

Truckar

Truckar används vid lossning och lastning. Vi har truckar upp till 16 ton. En del av våra truckar är utrustade med lågstativ för användning vid begränsad takhöjd vid inomhuslyft.

Vi har även lyftarmar med hydraulisk bom som kan fällas och förlängas. Dessa monteras på stativet och lämpar perfekt till speciallyft inom industrin.

Körplåtar

Vi har körplåtar för uthyrning. De finns i olika storlekar och tjocklekar. Körplåtar kan användas för skydd av underlag eller vid arbete med tunga maskiner. Vi hjälper er även med transporten och utläggningen av dem.

Uppställningsplats

Uppställningsplats, bodetablering eller lagerhållning? Vi har gott om plats för att kunna möta dina behov vid problematik med utrymme. Vi tillhandahåller utrymme utom-/inomhus där det även står säkert.