Om oss

AB Truck & Krantjänst

Truck & Krantjänst är ett erfaret och kundinriktat företag som bedriver verksamhet inom lyft, tunggodshantering och specialtransporter. Med yrkeskunnigt och erfaren personal ihop med modern utrustning samt maskiner kan vi erbjuda våra kunder kvalificerad service. Våra mål är att alla kunder som finns framförallt i Skaraborgs län ska se Truck & Krantjänst som det självklara valet när något ska lyftas, flyttas eller transporteras.


Företagsfakta

Truck & Krantjänst ett familjeföretag som grundades i Skövde 1959. Företagets affärsidé är lyft, tunggodshantering och specialtransporter. Idag finns bolaget på tre orter runt om i Skaraborg med placering i Skövde, Falköping och Mariestad. Huvudkontoret ligger i Skövde, där även den största maskindepån finns. Totalt arbetar det 25 personer på företaget var av fyra stycken arbetar administrativt.


Vår historia

AB Truck & Krantjänst är ett Skövde baserat företag som grundades 1959 av Henry Johansson. Samma år 1959 köpte AB Truck & Krantjänst in sin första gaffeltruck och satsningen visade sig vara en fullträff som resulterade i att på hösten samma år köptes även den första mobilkranen in. År 1963 investerade bolaget just vid den tiden Sveriges största mobilkran med en lyftkapacitet på 45 ton och en lyfthöjd på 64 meter. Den första hydrauliska mobilkranen förskaffades 1968 som var en engelsk Coles, den hade en lyftkapacitet på 13.6 ton.

Den hydrauliska mobilkranen som då var en nyhet visade sig bli en succé och detta gjorde att man successivt bytte ut de gamla fackverkskranarna mot modernare maskiner. 19?? Lämnade Henry över företaget till sonen Dag Johansson. Saker och ting gick som på räls och 1991 kunde Dag räkna till hela 40 maskinenheter i sin maskinhall. Sammanlagt var det 45 stycken som var anställda med filial i Falköping. AB Truck & Krantjänst var då störst i länet i sin bransch och en av de marknadsledande i Sverige.


Verksamhetspolicys

Miljöpolicy

Arbetsmiljöpolicy

Kvalitetspolicy


Vi är medlemmar i